Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Poor Inactive Member
    Toasty667's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    72
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Jetstrike in Winuae

    I'm prob being stupid but I cant find the part of the forum where to request help on getting games in Winuae to work. Having a problem with Jetstrike with the graphics becoming discoloured and blocked out and wondered if anyone could point me in the right direction configuration wise. I'll be keeping at it, as if landing wasnt hard enough lol.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    But remember, shoot or die!

  2. #2
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    I've not got time to test the game at the moment but the section of the WinUAE properties you may like to experiment with is in the chipset section.

    Often graphical glitches or breakup are caused by the default collision detection and other custom chip settings in the emulator not emulating something the game requires on the standard settings. By default the collision detection is set to sprites and playfield. Try changing that to full.

    If that doesn't fix it on its own then also try the Immediate blitter and cyle exact cpu and blitter options. And finally if you still have problems try using the ECS Agnus and then Full ECS options.

    The other cause of graphical problems in WinUAE can be due to emulating an Amiga that is too new. If none of the above works try changing the kickstart to different versions. If you are running 1.3 try 1.2 and then 2.04 and see if that helps.

    Hope you get it to work.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  3. #3
    C64 addict Staff Moderator
    My location

    Demon Cleaner's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Phobos
    Posts
    7,153
    Downloads
    7
    Uploads
    88
    I'm prob being stupid but I cant find the part of the forum where to request help on getting games in Winuae to work.
    Well, you're in the right section I guess, it says WinUAE settings (unless someone already moved the post).

    I had a similar problem lately, and switching kickstart did help.

  4. #4
    Burn! Hot Blooded Rhythm Soul! Staff Moderator
    My location

    J T's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    'STRAYA (since 2010)
    Posts
    1,676
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I'm sure I've heard that Jetstrike is one of the tricky ones to emulate, but I can't remember where.

    It was a pretty neat game, but I used to just mess about on the demo blowing shit up

  5. #5
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    I also never got too involved with the game either and tended to just fly about shooting everything I could before I died. Maybe I should play it again and actually try to play the game as intended.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  6. #6
    C64 addict Staff Moderator
    My location

    Demon Cleaner's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Phobos
    Posts
    7,153
    Downloads
    7
    Uploads
    88
    Never tried it, and I don't even know it. I'm gonna give it a test on Monday.

  7. #7
    Poor Inactive Member
    Toasty667's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    72
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    It's great fun. The air olympics I always beat my mate at and the what if mode pits Biplanes up against F-16's etc.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    But remember, shoot or die!

  8. #8
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Did you manage to get the game to work in the end?

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  9. #9
    Poor Inactive Member
    Toasty667's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    72
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I've been so busy I havn't tried. But I'll set some time aside tonight to try out the suggestions.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    But remember, shoot or die!

  10. #10
    C64 addict Staff Moderator
    My location

    Demon Cleaner's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Phobos
    Posts
    7,153
    Downloads
    7
    Uploads
    88
    I have the AGA version too, I will test both versions this afternoon and let you know if I got it working.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com