Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30
  1. #21
    Burn! Hot Blooded Rhythm Soul! Staff Moderator
    My location

    J T's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    'STRAYA (since 2010)
    Posts
    1,785
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Yeah it's not always as simple as plug-n-play (although sometimes it is) as there is sometimes device incompatibility, or settings need tweaking, or even wires needing to go into a different port.

    FOR EXAMPLE
    My Samsung TV just won't output surround to the Yamaha amp through the HDMI cables. I've tried all the ports and all the options and they just wouldn't play nicely. It'll happily route picture and stereo sound
    HOWEVER
    The TV does have an optical out, and will output proper 5.1 through there AS LONG AS we go into the TV menu and change the sound output from TV speaker to Optical. If I don't make this output change, the thing is working in stereo but not 5.1, so it can easily 'trick' the unwary listener. Luckily the amp display screen has little icons for each speaker, although they are small, so it's possible to see what it's doing.

    It's a bit of a faff but it actually works, so this is how I do it.

    Moral of the story - you gotta piss about a bit before you get the results.

  2. #22
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,909
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    You have to have ARC support and at HDMI 2.1 cable for all audio channels to correctly send via HDMI. My older Samsung HDTV didn't have ARC support, but I could connect the TV to the AV amp via optical to make it send 5.1. Worked for Sky and all streaming services.

    The 4K Samsung I got last Dec does support it and didn't need an optical cable. So even 7.1 is passed to the Amp. Limitation of optical is 5.1.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  3. #23
    Burn! Hot Blooded Rhythm Soul! Staff Moderator
    My location

    J T's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    'STRAYA (since 2010)
    Posts
    1,785
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    It's possible the cable may not be 'new' or 'good' enough as they are all probably relative cheapies, but I think I tried different ones before I got fed up..... it's a second hand amp so is a fair bit older than the telly.... and also, and this is the big thing here - i can't really be bothered to pull all the cables out from the ports and mess about in the cabinet again (I tidied the cables up when I set it all up) so I'm just going to leave it as it works well enough for me. I have no current interest in going above 5.1 right now.

  4. #24
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,909
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    The only benefit for 5.1 by switching from optical to hdmi is one less cable, so not really worth it.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  5. #25
    ELITE Kin Hell's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Cornwall. UK.
    Posts
    1,066
    Downloads
    0
    Uploads
    6
    All ARC & HDMI configured correctly here.

    Sky are still broadcasting in Stereo for me.

    Sky Settings Audio Set up.... The higher the Quality of sound you select, the quieter the sound goes. - Then the Adverts come on & the volume level to actually hear the Dialogue suddenly BLASTS you out of the Armchair.

    NetFlix & Amazon or my Dune 4K Max Vision are fine.

    If Deb wasn't insisting we have Sky, I'd tell 'em to "Do One" in a Heartbeat!
    Getting 0ld0r is mandatory - Growing up is just an option.

  6. #26
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,909
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Very strange. I've never had an issue with Sky Q or Sky+HD before it. Always managed to get digital 5.1.

    Adverts are definitely louder, but that's true on Freeview too, although my amp has normalise that helps to level the volume. But it then clips the top and bottom, so I don't use it for things like films.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  7. #27
    ELITE Staff Moderator
    My location

    Snake Champion, Invasion Champion Puni/Void's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Norway
    Posts
    2,055
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Hi guys,

    Speaking of cracktros, Void released such a styled intro this summer:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZP3hQ_KBUqs

    It is called Birthtro 36 and was coded by AlienTech from Italy.

    Hope you like it!
    Classicamiga.com Moderator/Demoscene Admin
    Member of the Amiga demo group Void
    Admin of Old School Game Blog

  8. #28
    Burn! Hot Blooded Rhythm Soul! Staff Moderator
    My location

    J T's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    'STRAYA (since 2010)
    Posts
    1,785
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by J T View Post
    Yeah it's not always as simple as plug-n-play (although sometimes it is) as there is sometimes device incompatibility, or settings need tweaking, or even wires needing to go into a different port.

    FOR EXAMPLE
    My Samsung TV just won't output surround to the Yamaha amp through the HDMI cables. I've tried all the ports and all the options and they just wouldn't play nicely. It'll happily route picture and stereo sound
    HOWEVER
    The TV does have an optical out, and will output proper 5.1 through there AS LONG AS we go into the TV menu and change the sound output from TV speaker to Optical. If I don't make this output change, the thing is working in stereo but not 5.1, so it can easily 'trick' the unwary listener. Luckily the amp display screen has little icons for each speaker, although they are small, so it's possible to see what it's doing.

    It's a bit of a faff but it actually works, so this is how I do it.

    Moral of the story - you gotta piss about a bit before you get the results.
    I want you all to know that this problem is now resolved. My children managed to resolve it by, uh, breaking the TV with a wii remote in a fit of anger. No telly, no problem.

    - - - Updated - - -

    This is the third (!) broken TV in around two-and-a-half years

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Puni/Void View Post
    Hi guys,

    Speaking of cracktros, Void released such a styled intro this summer:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZP3hQ_KBUqs

    It is called Birthtro 36 and was coded by AlienTech from Italy.

    Hope you like it!
    I like the music but I'm a grumpy old man now and found it hard to read a single line of scrolling text

  9. #29
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,909
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Quote Originally Posted by Puni/Void View Post
    Hi guys,

    Speaking of cracktros, Void released such a styled intro this summer:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZP3hQ_KBUqs

    It is called Birthtro 36 and was coded by AlienTech from Italy.

    Hope you like it!
    Will take a look this weekend. Great to see some demos still being released.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  10. #30
    ELITE Staff Moderator
    My location

    Snake Champion, Invasion Champion Puni/Void's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Norway
    Posts
    2,055
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Quote Originally Posted by Harrison View Post
    Quote Originally Posted by Puni/Void View Post
    Hi guys,

    Speaking of cracktros, Void released such a styled intro this summer:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZP3hQ_KBUqs

    It is called Birthtro 36 and was coded by AlienTech from Italy.

    Hope you like it!
    Will take a look this weekend. Great to see some demos still being released.
    We also released this one at Revision:

    https://www.youtube.com/watch?v=UODnvTGNJXE

    Very happy with this one. Hope we can do something alien inspired for the next years party as well.
    Classicamiga.com Moderator/Demoscene Admin
    Member of the Amiga demo group Void
    Admin of Old School Game Blog

Similar Threads

  1. Good old days?
    By loopy in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 5th December 2008, 13:14
  2. Scoopex is back with a new cracktro!
    By Puni/Void in forum Demoscene
    Replies: 6
    Last Post: 18th September 2008, 20:09

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com