Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Wiseguy Staff Moderator
    My location

    Teho's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Norway
    Posts
    1,291
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Amitech Maximem settings

    Can anyone tell me the jumper settings to make this memory expansion card work in a 500? I got a 500 some time ago which had this installed, however the Amiga doesn't recognise it. The card looks very nice, I don't think it's broken. But there are some jumpers on it, and a couple of switches. I'm guessing these needs to be fiddled with, but I can't find a manual for it anywhere online. So, any ideas?

    Oh, I'll be removing that battery from it. It hasn't leaked but doesn't look too healthy either.



    I might want to increase the RAM on it as well sometime, but then I would need a gary adaptor as well. Anyone know where I can get one and some extra RAM chips for this?

  2. #2
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,356
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    The jumper setting might be the same as a couple of mine. I will take a look when I get time and let you know.

    If you want to add more ram consider 2 new developments. The Kipper 2k 8MB and the ACA500.

    The Kipper2K adds 8MB of ram to the A500 and piggy backs over a chip in the motherboard. I've got the A600 version and it works perfectly.

    The ACA500 is something quite interesting. It plugs into the side expansion slot and adds 2MB fast ram, but also provided a 14MHz 68000 and CF slot that works as an internal HDD. Giving the same ability as using one on an a1200. Quite cool.



    Sent from my SM-G900F using Tapatalk

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  3. #3
    Deadly Kin Hell's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Cornwall. UK.
    Posts
    866
    Downloads
    0
    Uploads
    6
    Wish I could help with this, but is the end of the battery looking a little fury?
    Getting 0ld0r is mandatory - Growing up is just an option.

  4. #4
    Wiseguy Staff Moderator
    My location

    Teho's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Norway
    Posts
    1,291
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    That ACA500 does sound cool. But in the end the only reason I thought about installing more RAM on it was because the slots were there. When I googled that and saw it required an additional adaptor to do so I figured I probably won't bother, just thought I'd ask around anyway. My main interest is to get it working. This 500 is the only one I have, so this is the only expansion card I have as well. Having a 500 and it only being 512k is just too bad. But don't worry, I still have a couple of 600s and a 1200 with a 68030 lying around so am not short of Amigas to use.

    I decided a few years ago that I should really stop using these old machines until I've given them a thorough cleaning and checked their components for any damage, reseated chips and see if solders are still ok on bits that tend to come loose like the power connector in the Amigas for example. I just started now with this 500. I also have a number of C64s, a C128, a couple of Sharp MZ-700s and some old consoles (including a CD32) as well.

    And don't worry Kin Hell, that battery is coming off. Not taking any chances.

  5. #5
    Deadly Kin Hell's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Cornwall. UK.
    Posts
    866
    Downloads
    0
    Uploads
    6
    Good stuff fella.

    & yeah, an A500 with only 512K is merely a cumbersome "door-stop".
    Getting 0ld0r is mandatory - Growing up is just an option.

Similar Threads

  1. Settings for X-Arcade controller
    By roger in forum Emulation discussion
    Replies: 3
    Last Post: 15th May 2010, 02:40
  2. Resident Evil 5 settings
    By Harrison in forum PC - Windows, Linux, Mac
    Replies: 0
    Last Post: 31st October 2009, 05:30
  3. Lemonade+WinUAE Joystick Settings
    By AlexJ in forum Emulation discussion
    Replies: 8
    Last Post: 30th January 2007, 14:58

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com