Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Harmless retrojunkie's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    scotland
    Posts
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    A500+ power no video output

    Hi Guys, I just dusted my old 500+ out of the loft and have a problem. No video output. I have power and disk light on constantly, caps lock light goes on and off when I press it. I have tried an old-school monitor as well as an lCD telly with no luck. could you point me in the right direction please. sorry for lack of info but im a noob in the Amiga scene.

    thanks in advanced.

  2. #2
    RetroSteve! My location

    Stephen Coates's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Rotherham
    Posts
    2,044
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Just wondering, did you try both the RGB output and the mono output, or just one?

  3. #3
    Mostly Harmless Aughie's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    27
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    500 pluses have an oldsyle backup battery inside and if unattended for a long time this leaks acid with some very nasty consequences for the miggy.


    This guy is videoed fixing this. The 500plus in question woud only output a green screen nothing else.
    Last edited by Aughie; 11th June 2015 at 23:03.

  4. #4
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,445
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    It is surprising what some people in the community can do with damaged motherboards. The A4000 has a similar battery and leaking is a very common issue with them, causing widespread corrosion, track damage and even damaging the SIMM sockets. All can be repaired by someone in the know. Quite amazing what they can do. Way beyond my simple soldering skills.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  5. #5
    Deadly Kin Hell's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Cornwall. UK.
    Posts
    903
    Downloads
    0
    Uploads
    6
    Eeeeek! - Utter carnage......

    But as H says, probably quite repairable in the right hands.
    Getting 0ld0r is mandatory - Growing up is just an option.

Similar Threads

  1. A600HD screen output blue hue
    By papapumpnz in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 13th October 2010, 23:15
  2. Unstable 60hz output from my A1200(T)
    By woody.cool in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 16th April 2010, 17:27
  3. Replies: 3
    Last Post: 18th February 2010, 14:46
  4. No video on power up on A600
    By jbenam in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 30th August 2008, 10:35
  5. WinUAE 1.4.0 AVI output mutes play session
    By Agram in forum New Users Area
    Replies: 23
    Last Post: 12th March 2007, 11:34

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com