Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Harmless K-Rod's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Do I need more memory to run Whdload on A600?

    Hi,

    I've dusted off my old Amiga 600 and bought a 4G card off ebay with a load of games on.

    Some work and some don't, I get the following errors quite a lot.

    DOS-Error #103 (not enough memory available) on loading "game"
    DOS-Error #103 (not enough memory available) on loading overlay "Resload"
    Can't allocate ExpMem

    Do I simply need to buy some more memory and will that allow more games to load? Can anyone recommend or suggest what type of memory I need to buy and where to get it from please?

    Thanks.

    K-Rod.

  2. #2
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Commando Arena Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    14,366
    Blog Entries
    1
    Downloads
    3
    Uploads
    15
    Hi and welcome.

    Yes, it is exactly what you are thinking. WHDLoad needs at least 4MB total system ram to work properly on the A600. This would be in the form of 2MB chip ram and at least 2MB fast ram.

    What do you have at the moment? The A600 comes with 1MB chip ram built in, and you can add another 1MB chip ram in the trapdoor expansion bay under the A600. If you need a trapdoor expansion you could search on ebay and amibay.com for a second hand one, called an A601, which is the original Commodore made model, of there are 2 newer models made by Indivision and called the A602 and A603. You can still buy a new A603 1MB trapdoor expansion from amigakit.com.

    Now for fast ram. If you can find one, a 16bit SRam PCMCIA card that plugs into the side expansion slot on the left-hand side of the A600 can be used to add fast ram. These come in 1, 2 and 4MB sizes. You can also get 4 and 8MB fast ram expansions that you fit internally to add the fast ram. Look on Amibay.com as some members often sell them, sometimes referred to as the A608.

    Hope that helps.
    Last edited by Harrison; 8th November 2012 at 00:57.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!



  3. #3
    Harmless K-Rod's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks very much Harrison for your response.

    I'll have a look on those websites you suggested and see what I can find.

Similar Threads

  1. WhDload in A600 with A603
    By Tiago in forum WHDLoad
    Replies: 7
    Last Post: 23rd December 2011, 13:09
  2. amiga 600 memory problem
    By mark443 in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 24th May 2011, 17:29
  3. A603 Memory Expansion
    By amigakit.com in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 1st May 2009, 21:34
  4. Firefox 1.5/2 memory leaks
    By Harrison in forum PC - Windows, Linux, Mac
    Replies: 0
    Last Post: 23rd July 2008, 01:06
  5. Your first memory?
    By Harrison in forum Amiga
    Replies: 37
    Last Post: 5th May 2007, 09:47

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com