Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Well i am not the one who is doing all the stuff, it's Jorge Pedro from Coimbra.
    I think that after a while it start to shut down... It is a 040 and it does not have a fan on top of it, but it was not an upgrade.
    next saturdar we will try to change some more stuff, if it's not ok i will start asking everyone for help. but the fan could be a good thing to do.
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  2. #12
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    My A4000's 040 isn't an upgrade version either. Mine is the standard 3640 A4000 CPU board. My A4000 had the 030 version originally so I upgraded it to the standard 040 version. They still overhead, especially if they don't have the cooler 040 revision fitted. 040's are the hottest running CPUs from the 68K series and often having issues.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  3. #13
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    we didn't do that yet, but i think it's a good test, putting a heatsink. Everythink looks fine, but after some minutes image freeze.
    We changed RAMS, PSU, ROMS, PAULA, almost all CAPS.
    He has his own 4000 so he swap a lot of parts, maybe try to swap the 3640+cpu just to see what happend.
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  4. #14
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Some more news about this A4000, my friend changed some more chips on the baord, and it's now working good !!!!!!!!
    He was able to run some games, without problems, only a few noice on sound left channel, but that should be a a result of to much heat with solder iron near the CAPS when fixing other stuff. So i am very happy with the results.... He is not a tecnician but he has good solderig skills, he replaced a lot of components from the board and we see now some very good results.
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  5. #15
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    No sound from the A4000 is normally the Caps right next to the audio out connectors. Replace those and it normally fixes it.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  6. #16
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Yes, he did replace them, it was the first thing he did, i did saw that process. But it was not enough, he start to replace other components, and in the end, there was to much soldering iron fo sold, and to much of that de-soldering unit of hot air. so the caps near the working areas must be replaced again.
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 1st February 2012, 11:53
  2. A4000 and SATA to IDE adapter
    By Phantom in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 20th April 2010, 15:18
  3. A4000 IDE port
    By Harrison in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 5th August 2008, 10:44
  4. Replies: 2
    Last Post: 29th July 2008, 17:39
  5. Looking for an A4000
    By Quagmire in forum Buying and Selling
    Replies: 11
    Last Post: 3rd June 2008, 20:19

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com