Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 11 to 20 of 47
  1. #11
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,388
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Is there a way to change de F12 key in winuae? If not i will have to put a external button for F12 since with keyrah i will only have F1 to F10...
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  2. #12
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,575
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Not sure about that, and it wasn't something I had considered, but it is a very good point as the Amiga keyboard doesn't have F11 or F12 keys.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  3. #13
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,388
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I think an external button would be nice... since i need 1 for on/off, i could have 2...
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  4. #14
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,575
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    I've not personally used a Keyrar but I'm wondering if it has some sort of emulation support for missing keys, such as multiple keyboard keys to emulate a certain keypress?

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  5. #15
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,388
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    i dont know, but they dont talk about software for it, it's just hardware. Anyway, F12 in a button will be cool....
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  6. #16
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,575
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    If it had such a function it would not be software, but instead programmed into the keyboard controller chip on the keyrar itself.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  7. #17
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,388
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I got the Keyrah for the A1200 this week from Amigakit.com, didnt test it yet. It has 2 modes for keyboard, but i need to read the manual again, looks like you can put F12 in other key....
    This next weekend i will have a lot of work, i start to solder the vga cable, need to finnish that, and i also need to solder another usb.
    I will take some photos and put them here, so you can see the progress.
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  8. #18
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,575
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Great. Look forward to seeing how you get on.

    As you know I've been interested in doing something very similar, putting a PC inside of an A1200 as I had a spare A1200 case here. I also have a spare A600 case and keyboard and was thinking that could make a very interesting mini-PC too as it is so small. I think I would go the route of a mini-itx motherboard instead of a laptop one because they run a lot cooler and most are passively cooled too. I do also think they using a SSD would be good to again reduce heat and remove any noise. It should actually be possible to create a completely silent PC this way these days. The only moving parts would need to be a CD/DVD drive if one was included. For this I have some spare laptop DVD drives which could be utilised nicely inside Amiga cases.

    I was also thinking that you wouldn't actually need that much storage on the system itself as all rom sets could hosted on another networked PC, or a NAS, you depending on the OS being used you would only need about 20-30GB max for XP or 200GB for Win7. Or explore the cut down custom XP builds to make an even smaller one. It might be possible to utilise a CF or SD to IDE interface that way, but I think the limited speed of memory cards (unless you buy expensive ones) would negate their use for a PC.

    So many options and possibilities for these projects.

    I had an idea for a blog on the forums. Exploring conceptual system building. Not actually building them, but just exploring what we could achieve with available technology. What do you think? Could be an interesting "think tank".

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  9. #19
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,388
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    So many options and possibilities for these projects
    So true, for now i will use the 2.5 HD, but i think i will try a compact-flash or sdcard, but i guess i will have a slower machine. Let's see.
    I will take more photos of the project on saturday, i am looking forward to test the keyrah.

    I had an idea for a blog on the forums. Exploring conceptual system building. Not actually building them, but just exploring what we could achieve with available technology. What do you think? Could be an interesting "think tank".
    why not?
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  10. #20
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,388
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cool

    Ok, here are the photos of the project so far:

    Pc in Amiga 1200 case

    The laptop:
    https://picasaweb.google.com/1025638...34186375171074

    Inside the laptop:
    https://picasaweb.google.com/1025638...34244506474098

    The laptop Mother Board:
    https://picasaweb.google.com/1025638...34516526621154

    The A1200 case:
    https://picasaweb.google.com/1025638...33702752576610

    Getting space on the case (cutting some plastic)
    https://picasaweb.google.com/1025638...34160185073378
    https://picasaweb.google.com/1025638...34196627151746

    notive the keyboard was cuted, i need the space to put the laptop m.board
    https://picasaweb.google.com/1025638...34377110221218

    USB extensions
    https://picasaweb.google.com/1025638...34663968327506

    VGA extension
    https://picasaweb.google.com/1025638...34727214242578
    https://picasaweb.google.com/1025638...34700036410818

    First test with mother board out of laptop, keyboad still needed, because the power on/off button is the keyboad
    https://picasaweb.google.com/1025638...34422700006818

    trying to locate the pins of power button on/off with a multimeter. pins 2 and 8 from right to left
    also tracking where was the F12... pins 2 + 22 from left to right
    to test is simple, just put a wire from 1 pin to another
    https://picasaweb.google.com/1025638...34355801641762

    setting the ports on the back
    https://picasaweb.google.com/1025638...34559888965618

    firts ports vga on right and 2 DB9 on left, but they are not fixed in place yet
    https://picasaweb.google.com/1025638...34619183825042

    The Keyrah A1200 adapter front
    https://picasaweb.google.com/1025638...34429135854994

    The Keyrah A1200 adapter back
    https://picasaweb.google.com/1025638...34464280190242

    As you can see there is no space for the M.board, so far
    https://picasaweb.google.com/1025638...34470907873714

    i will put it up side down, and with a bit rotation the the left
    https://picasaweb.google.com/1025638...34471309723842

    That's it for today
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

Similar Threads

  1. WHDload Registration Key location on Amiga A1200
    By poundrick in forum WHDLoad
    Replies: 6
    Last Post: 24th August 2012, 15:35
  2. Roger Waters - The wall tour 2011 started here
    By Tiago in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 22nd March 2011, 15:09
  3. Quiz News Quiz 6 now started
    By Demon Cleaner in forum News and Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 17th March 2009, 13:41
  4. PC keyb in Amiga, only in A1200?
    By Tiago in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 17th August 2008, 09:04

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com