Results 1 to 8 of 8

Thread: PSX emulation

  1. #1
    ELITE Staff Member
    My location

    Space Invaders Champion, Flash Sprint Champion, Seconds Of Madness Champion, BMX Park Champion Submeg's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    2,659
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    PSX emulation

    Ok, I am trying to run FF8 with an emulator, but the game runs too fast! What is it that causes this? Which of the plugins to I have to change to make it run at the correct speed? I am using ePSXe 1.6.
    Check out my blog - submeg.com/

  2. #2
    ELITE VIP
    My location

    AlexJ's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    1,262
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    In the video plugin make sure you've got the Frame Rate limiter set correctly (50/60FPS)

  3. #3
    ELITE Staff Member
    My location

    Space Invaders Champion, Flash Sprint Champion, Seconds Of Madness Champion, BMX Park Champion Submeg's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    2,659
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I checked that, but its running much faster than that, more like when you put a VCR (yes that's right, a Video Casette Recorder ) on seek and it runs at a faster speed.
    Check out my blog - submeg.com/

  4. #4
    Burn! Hot Blooded Rhythm Soul! Staff Moderator
    My location

    J T's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    'STRAYA (since 2010)
    Posts
    1,657
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Snap a few pins off your CPU. That'll slow it down a treat.

  5. #5
    ELITE VIP
    My location

    AlexJ's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    1,262
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    You haven't got the warp setting on by any chance?

  6. #6
    ELITE Staff Member
    My location

    Space Invaders Champion, Flash Sprint Champion, Seconds Of Madness Champion, BMX Park Champion Submeg's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    2,659
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I went onto the forum on the site...I worked out what was going on! Sweet, now my gf can play FF7 when I'm playing FFX. I remembered who had my FF8, so shall pick that up next week
    Check out my blog - submeg.com/

  7. #7
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,575
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    So was it the problem submeg?

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  8. #8
    ELITE Staff Member
    My location

    Space Invaders Champion, Flash Sprint Champion, Seconds Of Madness Champion, BMX Park Champion Submeg's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    2,659
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    It was the fact that even though I had the auto select for frame rate on, it was running it at something ridculous like 260 fps. I had to manually change it....defeats the purpose of auto select..... such a simple error
    Check out my blog - submeg.com/

Similar Threads

  1. A dedicated emulation system
    By Harrison in forum Arcade
    Replies: 69
    Last Post: 23rd August 2007, 00:17

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com