Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Laptop DDR II memory question

    I have an Asus A6va with 1GB of RAM (2x 512MB).
    The RAM is DDR II pc-4300 266mhz (533).

    Asus says that i can expand to a total of 2GB (1GB in each slot).

    The question is:
    DDR II pc-4300 533mhz (2x266mhz ?) are not easy to find, everywhere i go, i only find DDR II at 633mhz. Will it work? I guess my mboard supports 533 so any higher mhz then that will be limit to 533. So i will buy 633 but they will work at 533? Is that it? As long as it works... for me is ok

    In asus forum someone say that i can put 633mhz DDR II in my asus, i just want to double check.
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  2. #2
    The Darth Popsicle! VIP
    Bug Champion Sharingan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Olanda!
    Posts
    1,083
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Faster memory should work no problem. It will simply be run at the slower FSB speed (533 MHz). As long as the form factor is correct (ie. the size of the DIMM and the amount of pins), the BIOS should take care of any configuration.

  3. #3
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    It might depend on the latency of the ram you use. Some higher speed ram might have strange timings that the laptop doesn't like.

    I just looked up your laptop model in the Crucial ram site and it states that it can use DDR2 PC2-5300 or DDR2 PC2-4200 SODIMMs.

    Crucial have a 2GB ram kit for your model for 35.84 including VAT. You can look at the UK page for your system here. I've ordered ram directly from Crucial a number of times and it is good quality and a good price.

    The EU and Spanish versions of the Crucial site have the 2GB kit for €31.71

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  4. #4
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I will give a look at crucial,
    thanks

    Crucial have a 2GB ram kit for your model for 35.84 including VAT
    not 35.84 but 25.84
    Last edited by Tiago; 16th September 2008 at 13:17. Reason: Double posting - posts have been automerged
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  5. #5
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Oh yeah, was a typo, sorry. Only 25.84 for 2GB of ram for a laptop is pretty good.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  6. #6
    7dayshop usually do CRAZY prices on memory.

  7. #7
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,079
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I forgot what we were talking about.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  8. #8
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Quote Originally Posted by burns flipper View Post
    7dayshop usually do CRAZY prices on memory.
    I'd not heard of 7dayshop before. Has it been around long? And have you ordered from them yourself?

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  9. #9
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,079
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I'd like to know if anyones ordered from them before as they've some memory there for my computer at a fraction of the price of any where else. And if they're good i may get some and possibly some new bits for my PC.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  10. #10
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,389
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    My local shop has the 1GB DDR II 633 for +/- 20 euros. So 2 x 1GB is the maximum i can get in Asus A6VA, 2x20=40 euros, it's a bit more then crucial, but i dont pay shipping costs. But i will look for other shops
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

Similar Threads

  1. Apple Air Laptop!
    By sarek2k in forum Other systems
    Replies: 7
    Last Post: 4th February 2008, 14:17
  2. ebay - question
    By Tiago in forum Buying and Selling
    Replies: 10
    Last Post: 12th November 2007, 17:41
  3. Connecting laptop to the TV
    By Puni/Void in forum General Chat
    Replies: 15
    Last Post: 25th September 2007, 15:59
  4. Playing PS2 on a laptop?
    By Submeg in forum 128bit (6th Gen Era)
    Replies: 6
    Last Post: 20th September 2007, 15:03

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com