Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Competent StuKeith's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Southampton
    Posts
    367
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Powering 1200 Tower

    How can I power my A1200 tower? as you can see here that the tower case covers over the amiga psu connector.

    I didnt win the mediator so whats the best way? Ideas I have had so far include.

    1) Cutting out the amiga psu connector
    2) soldering wires to back of psu socket.
    :thumbs: Amiga, Wii Amiga on wii! SORTED! :thumbs:
    [img]http://www.my-wii.co.uk/wiibanner.jpg[/img]

  2. #2
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,078
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I have a AT to 1200 power connector that you could have but you'd need to find a ATX to AT adaptor. Alternativly AmigaKit have this on offer.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  3. #3
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,289
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    15
    The trader ultrareliable could make you an ATX to Amiga power cable for a good price. However that doesn't get around the problem you have with the A1200's power connector being covered up by the back plate.

    Do you think this case was designed specifically for use with an expansion board to power the system?

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  4. #4
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,078
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I didn't look at the pictures so i didn't realise you have an AT PSU so ignore my previous link.

    Having looked at the pictures it looks like the tower was designed for use with a ZorroIV board originally and then with a Mediator but it's essentially a PC case with holes cut in for the Amiga ports to poke through but the didn't do a power port. If you look where the power input would be there are 2 holes. My advice would be to Mark the dimensions of the power Input on the case and cut a hole in. It would mean that the PSU in the tower would be useless (unless you want the connector i have but you would still need to cut a hole for the Power in) but at least you'd have power.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  5. #5
    Competent StuKeith's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Southampton
    Posts
    367
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by Buleste View Post
    I have a AT to 1200 power connector that you could have but .
    That would be great!

    What you want for it?
    :thumbs: Amiga, Wii Amiga on wii! SORTED! :thumbs:
    [img]http://www.my-wii.co.uk/wiibanner.jpg[/img]

  6. #6
    Deadly Inactive Member
    My location

    Zetr0's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    541
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    there is another more efficient, cheaper and quicker way

    using an ATX or AT psu, it makes no difference at this point

    Firstly we need the a P5 molex (same as the one for the floppy drive) from the PSU, this will plug into the A1200 motherboard where the floppy power once was.

    Secondly, we need to complete the circuit with the -12v (thats the blue wire in the ATX or white in the AT) please check voltages before use!!!!

    once you found it, you will need to feed this into the central hole of the a1200 power connector, i would suggest you "tin" the wire but a good few twists in a solid build will do the job.

    if thats a little hairy, i shall add some pics for you.
    If i had a hammer, I would hammer in the morning, i would hammer in the evening, i would hammer all day

  7. #7
    Competent StuKeith's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Southampton
    Posts
    367
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by Zetr0 View Post
    there is another more efficient, cheaper and quicker way

    using an ATX or AT psu, it makes no difference at this point

    Firstly we need the a P5 molex (same as the one for the floppy drive) from the PSU, this will plug into the A1200 motherboard where the floppy power once was.

    Secondly, we need to complete the circuit with the -12v (thats the blue wire in the ATX or white in the AT) please check voltages before use!!!!

    once you found it, you will need to feed this into the central hole of the a1200 power connector, i would suggest you "tin" the wire but a good few twists in a solid build will do the job.

    if thats a little hairy, i shall add some pics for you.
    Cheers fella! Is this perfectly safe then?
    :thumbs: Amiga, Wii Amiga on wii! SORTED! :thumbs:
    [img]http://www.my-wii.co.uk/wiibanner.jpg[/img]

  8. #8
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,078
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by StuKeith View Post
    Quote Originally Posted by Buleste View Post
    I have a AT to 1200 power connector that you could have but .
    That would be great!

    What you want for it?
    Send me a PM if you're still interested.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

Similar Threads

  1. Atari Falcon 030 Tower
    By Harrison in forum Hardware
    Replies: 47
    Last Post: 13th February 2009, 23:12
  2. My A1200 Tower works!!! uhuuuuu
    By Tiago in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 28th July 2008, 19:51
  3. Power Tower
    By Buleste in forum Ebay Picks
    Replies: 9
    Last Post: 23rd June 2008, 12:55
  4. PPC for Amiga tower... what is this?
    By Tiago in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 28th October 2007, 18:20
  5. Bargin 1200 tower with 030. less then 1hr left
    By StuKeith in forum Ebay Picks
    Replies: 1
    Last Post: 6th September 2007, 21:57

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com