Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Unzip Interface

  1. #1
    Harmless Inactive Member
    Noelozzy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Geelong,Australia
    Posts
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Unzip Interface

    does anyone know if there is a Utility to unzip the newer zips?

    One with an interface

    I really hate command line commands

    Have downloaded some new programs that my old unzippers will not touch

    Thanks

    Noel

  2. #2
    Poor Inactive Member
    Castelle's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    68
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Hi,

    You can download several 'zip' utilities off Aminet for free Noel.

    There is a graphical user interface or GUI near the top of this list http://aminet.net/search?query=unzip that I use.

    Its a front end GUI so make sure that the latest 'unzip' program is in your path - i.e, sys:c

    I hope this helps you.
    Amiga A1200 Desktop
    3.1 OS, 3.1 Roms
    4GB HD 2.5", 750MB EXT HD
    CD ROM, 1GB CF (PCMCIA)
    Blizzard 1230 MK4 + FPU & 128 MB RAM

  3. #3
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,592
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    An alternative that I always used was to configure Directory Opus 4. Add an unzip button with the CLI command you use the most often and then you can just select the files in DOpus and click the button to perform the action. Great for batch unzipping too.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  4. #4
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,079
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Or if you use OS3.9 the unarc tool works fine with all zips.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  5. #5
    ELITE v85rawdeal's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    1,334
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I always found that DiskMaster II was an extremely versatile tool when it can to archive formats.
    This is not a signature

  6. #6
    Competent Inactive Member
    Graham Humphrey's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Norwich, Norfolk, UK
    Posts
    308
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by Harrison View Post
    An alternative that I always used was to configure Directory Opus 4. Add an unzip button with the CLI command you use the most often and then you can just select the files in DOpus and click the button to perform the action. Great for batch unzipping too.
    That's what I do (and for zipping files as well), it's much more convenient.
    I've lost my smile again...

  7. #7
    Harmless Inactive Member
    Noelozzy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Geelong,Australia
    Posts
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Castelle.......thank you, i have downloaded the first 2 GUIs
    will try when i can get them onto a PC floppy ( my XP hates my floppy)

    I hope I can get the path thingy right, my drive is divided into 3 parts

    Harrison......... thanks, I will try and get that going too
    I already use Opus to extract .lha files

    thanks all
    Noel
    Last edited by Noelozzy; 17th June 2008 at 00:49.

  8. #8
    Poor Inactive Member
    Castelle's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    68
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Hi Noel,

    Glad to help

    Say, if you're still using CrossDOS with your XP and your Amiga? Have you seen this handy transfer utility?

    http://amigakit.leamancomputing.com/...64672abe0114f3

    I have been using it for a couple of months now and I swear by it...
    Amiga A1200 Desktop
    3.1 OS, 3.1 Roms
    4GB HD 2.5", 750MB EXT HD
    CD ROM, 1GB CF (PCMCIA)
    Blizzard 1230 MK4 + FPU & 128 MB RAM

  9. #9
    Harmless Inactive Member
    Noelozzy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Geelong,Australia
    Posts
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Castelle, I deleted cross dos, but am deferring this until I get some basics going first, i do have some other software for that, but not up to that level yet

    Have to catch up on 20 years non use

  10. #10
    ELITE Staff Member
    My location

    Space Invaders Champion, Flash Sprint Champion, Seconds Of Madness Champion, BMX Park Champion Submeg's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Adelaide, SA
    Posts
    2,659
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ahh, good to see a fellow Ozzie on here
    Check out my blog - submeg.com/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com