Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,391
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Elite Frontier - questions

    Hi everybody,

    I start playing Frontier but i'm still a noob.

    I have some questions:

    1) How the ship capacity works? i see that Lifter have:
    internal capacity 7t, but after i buy it i only have:
    remaining cargo space 4t (?!)
    what happend to other 3t?

    2) I am getting to some system when autopilot goes off because i am being attacked by some ship. I do not have any upgrade so i take 5 minutes to kill the bast... but after another ship will attack me, and after that another one... i doesn't have an end? What can i do? Set my course to other system, and run away?
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  2. #2
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,597
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    1) The internal capacity of your ship includes is used up by everything installed in the ship. So even though the ship you mentioned has a 7 ton cargo space some of that will be used up by the engine that is fitted.

    2) You are being attacked by pirates and this is going to happen. They wait at the edges of very popular trading systems and attack you as you jump in. The best way to try and avoid them is to stick to the core systems that are policed well as they are less likely to be there. If you jump into systems that are further out then the likelihood of pirates is higher.

    But if you do get attacked and your ship is currently not that powerful then the best action is to make a run for it. If you have enough fuel to make another jump then do so, although the pirates do often carry tracking devices and will follow you to your destination jump point.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  3. #3
    Deadly Inactive Member
    My location

    Zetr0's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    541
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by Harrison View Post
    ...... although the pirates do often carry tracking devices and will follow you to your destination jump point.
    I will say that using the Cheat (mentioned elsewhere) with a class 8 hyperdrive or better in a combat eagle, you will arrive before you left LOL
    If i had a hammer, I would hammer in the morning, i would hammer in the evening, i would hammer all day

  4. #4
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,079
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    The best thing to do when you start out is trade Computers and Robots form Barnards Star and go to Sol to trade them. When at Sol buy Grain, Fruit and Veg and then luxury goods and take them to Barnards Star. Also strip everything from your ship except for your hyperdrive and your Auto pilot (pirates are not a problem between Sol and Barnards Star just make sure you don't try to land on any planets in Sol as you,ve stripped your atmospheric sheilding so you'll end up as pretty fireworks for the inhabitants.). Keep doing this until you either have enough money to trade up or enought money to make millions trading with the cargo cheat (found here.). Then once you have a stupid sized ship like me if you want to make silly money try the trade route between Barnards Star and Reidquat. Robots go for very very high prices there.
    Also make sure you do some screenshots for the main site so we have as many different views as possible.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  5. #5
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,391
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I will try not to cheat...

    Another question:

    - when i go to F2 to set the location for autopilot, when it's a orbital base, i click on it but it doesnt do nothing, only after 10 or 15 clicks it works. quite strange... looks like i 'm clicking on the wrong place. Does it happend to you?
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  6. #6
    I am Legion for we are many. Staff Member
    My location

    Buleste's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Staffordshire Moorlands
    Posts
    4,079
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Frontier can be very buggy and what effects one Amiga will not effect another. For example if you run Frontier under OS4 then the autopilot cannot dock cleanly it always veers off to the left and if you don't have any shields then you scratch the Spacestations paint work and have a wonderfull fiery end. before you set the Auto pilot on the station try doule left clicking on the station to centre it on the screen and then try setting auto pilot.

    Don't think of things as cheating think of it as altering the conditions so that things are more favorable to your survival.
    A1200 Power Tower
    OS 3.9 / CGX4 / OS4.0
    Blizzard 210Mhz (overclocked to 266Mhz) 603e PPC with 25Mhz 040 (Overclocked to 33Mhz) 256Mb RAM
    ZIV
    CV64/3D
    3.2Gb HDD + 20GB HDD

  7. #7
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,597
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    If you have the time to play the game properly you shouldn't cheat. Building up money until you can finally afford a ship you have had your eye on is great, and finally getting a larger hyperdrive to reach further systems, or the shields and weapons needed to start some military or assassination missions is great.

    Personally I thing cheating at the beginning would ruin the whole game experience. But once you've played it for a long time, then activating the cheat allows you to play around in the game's universe and have fun.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  8. #8
    Competent My location

    FOL's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wales, UK
    Posts
    325
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I have to ask, and dont take it the wrong way.

    Why do people use cheats, I have never used a cheat. Dont see the point, never have and never will.

    Granted some games can get boring, while you need to build up cash or units etc etc. But thats life. I am still playing X3, aint got enough money to get a certain item to go on the next part of story line. Still I would never cheat.

    This is a question I have always wanted to ask, just never got round to it.

    Anyways, back on topic. I have still never got that far in Frontier, I love the game, maybe I should find some time to really get stuck into it.
    On news of PSPUAE update on DCEMU came this reply, lol.

    [quote=djk21108;]this will sure make that horace guy happy....[/quote]

  9. #9
    Amiga PT user VIP
    My location

    Tiago's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estoril/Lisbon
    Posts
    2,391
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Well Fol, i must agree with you in terms of strategic games or rpgs.

    But i use cheats on plattform games....
    superfrog was an example, i play it with my girlfriend, and with no cheats we would spend lots of time to finnish the game, i prefer spend that time with strategic or simulation games, but i like superfrog... so... i used cheats on that one.
    Last mounth i show to her Roadland witch she loved (girls...) we end the game... but with cheats... but it was the only way thru.

    May be we should only use cheats on that games that you cannot pass more then that specific level, or you dont whant to spend 1 month playing it... or maybe i am wrong.

    But for Frontier... i fell that is a crime to use a cheat.... i dont now... it's like playing simcity and use that cheat to have more money to build everything....
    A500 - A600 - A1200 - A4000 - CDTV
    www.revistapushstart.com

  10. #10
    Wiseguy Staff Moderator
    My location

    Teho's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Norway
    Posts
    1,320
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    I don't use cheats either as a rule. Back in the day I'd always use the unlimited lives/energy cheat if available though. For no other reason than that it was there so why not. I still remember when I decided to stop doing that. It was after one of many playthroughs of Turrican II. I used to play that a lot back in the day, and I always activated the unlimited lives cheat on it(still remember it too; Help, 1, 4, 2, Esc, Esc on the title screen). After having played it like that numerous times I had the thought that I didn't die that often, would be fun to see how far I could get without the cheat on. I then proceded to beat the game with over 20 lives to spare, and it was more fun doing it too. After that I stopped using the cheats, and I remember it was the same thing with Nitro. I had always played through that with the lots-of-gas-and-money cheat (name your driver MAJ). Discovered I had no real difficulty beating it without the cheat. So, no cheating for me ever since.

Similar Threads

  1. Gateway to the Savage Frontier
    By Buleste in forum Games
    Replies: 3
    Last Post: 31st May 2008, 19:56
  2. Hard Drive questions
    By slicer1000 in forum Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 11th December 2007, 14:13
  3. Astronomy Frontier Planets?
    By Buleste in forum General Chat
    Replies: 11
    Last Post: 1st December 2007, 03:37
  4. Questions and Answers with Bill McEwen
    By Puni/Void in forum Amiga
    Replies: 2
    Last Post: 8th October 2007, 22:55

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com