Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    ELITE Staff Moderator
    My location

    Snake Champion, Invasion Champion Puni/Void's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Norway
    Posts
    2,028
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    1

    Dim by Mellow Chips

    Watched a few demos not long ago, and came accross a production called Dim by Mellow Chips. It was released at the Assembly party in Finland in 1996, where it got second place in the competition.

    I remember that I was not a big fan of this demo when it was released. When I had a look now, I saw it with new eyes and I enjoyed it more than before. It certainly had a ton of different effects, and many of those were enjoyable to watch. The only thing which bugged me a bit was the music, which could have been better.

    You can find the demo on Classicamiga.com via this link:

    Dim by Mellow Chips


    Have a look and please post what you thought about it. I think it's a very good demo, even if I didn't many years ago.

  2. #2
    C64 addict Staff Moderator
    My location

    Demon Cleaner's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Phobos
    Posts
    7,164
    Downloads
    7
    Uploads
    88
    I get an error:

    xec.library
    runme.exe failed returncode 20

  3. #3
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,597
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    It looks interesting from the screenshots. I will watch it properly tomorrow.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  4. #4
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,597
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    When I try to run this demo the Amiga crashes. It plays the count down audio and the ship takes off, it then switches to a view of a planet and then the emulator gurus.

    What WinUAE settings did you use to get it to run?

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  5. #5
    C64 addict Staff Moderator
    My location

    Demon Cleaner's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Phobos
    Posts
    7,164
    Downloads
    7
    Uploads
    88
    I tried with several CPU configurations, but I always get the same error. Help us PG

  6. #6
    ELITE Staff Moderator
    My location

    Snake Champion, Invasion Champion Puni/Void's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Norway
    Posts
    2,028
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Strange that you guys have problems getting the demo to run properly. Could be that it is the archive that's faulty. I'll try to run the one via the download link myself right now.

    - Going to test -

    Well, it's actually running fine in the background right now, so I guess it must be your configs. Here's mine:

    CPU: 68020 + more compatible activated + fastest possible, but maintain chipset timing
    Chipset: AGA
    Kickstart: 3.0
    Chipram: 2MB
    Fastram: 8MB

    Hope that helps. If you need more information concerning my configuration, please ask.

  7. #7
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,597
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    Great. Those settings have fixed it

    I didn't have "more compatible" selected and I was using KS 3.1. I switched to KS3.0 and selected more compatible and it now runs perfectly. Other than that my settings were the same as you listed.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  8. #8
    ELITE Staff Moderator
    My location

    Snake Champion, Invasion Champion Puni/Void's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Norway
    Posts
    2,028
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Good to hear that you made it work. How did you like it?

    I'm going to upload a few more prods from Mellow Chips this weekend, as they have plenty of good stuff in their backlog. Later on, they've made demos for TRSI, among those is one called Rise which is truly excellent.

  9. #9
    Retro Addict Administrator
    My location

    Burger Time Champion, Sonic Champion Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    UK
    Posts
    15,597
    Blog Entries
    1
    Downloads
    6
    Uploads
    14
    I thought it was really good. Especially how they used 3D in a different way to most 3D Amiga demos, actually doing something with it rather than just showing examples of 3D object manipulation and texture mapping.

    And the ship travelling through the tunnel shows that it might have been possible to actually create such a game, rather than the overlaid pre-rendered method used in Microcosm.

    If you haven't played a classic game in years, it's never too late to start!


  10. #10
    C64 addict Staff Moderator
    My location

    Demon Cleaner's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Phobos
    Posts
    7,164
    Downloads
    7
    Uploads
    88
    I still get the same error message.

Similar Threads

  1. Wii MOd chips
    By StuKeith in forum Modern era (7th Gen onwards)
    Replies: 13
    Last Post: 30th January 2007, 12:38

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright classicamiga.com